faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


نشست تخصصی پژوهشکده سوانح طبیعی با حضور نماینده مرکز
چهاردهمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی با عنوان مدیریت پایدار منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1403/02/30 - ساعت انتشار: ١١:٠٨ - گروه خبری : اخبار مرکز

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، چهاردهمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی ددر حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی با عنوان «مدیریت پایدار منابع طبیعی» در روز چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با حضور بیش از 350 نفر از متخصصین و علاقه‌مندان به این حوزه برگزار شد.

وحید جعفریان جانشین مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک سخنرانی خود را با موضوع رویکردهای مقابله با تخریب سرزمین در مدیریت پایدار منابع طبیعی آغاز نمود و بیان داشت که اولین قربانی توسعه نامتوازن، سرزمین است و اگر بدرستی مدیریت نشود، بازگشت به شرایط اولیه سخت و امکان‌ناپذیر خواهد بود.ایشان مدیریت نامناسب بهره‌مندی از آب و خاک را از مهمترین چالش‌های حال حاضر عنوان کرد و نوع نگاه دست‌اندرکاران و نیز کمبود آگاهی را از دیگر چالش‌های مدیریت منابع طبیعی در ایران دانست.جعفریان در بخش دیگری از صحبت‌های خود اشاره داشت که تخریب سرزمین باعث تشدید ناپایداری و بحران می‌شود و این عامل خود، منتج به فقر، ناامنی غذایی، گرسنگی و کاهش تنوع زیستی می‌شود. ایشان در بخش پایانی صحبت‌های خود، تغییر در نظام حکمرانی و حذف فرایندی تخریب سازمانی با مشارکت تمام دستگاه‌ها را لازمه موفقیت در این حوزه دانست.

افشین دانه کار عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران نیز سخنان خود را در ارتباط با رویکردهای نوین در مدیریت پایدار منابع طبیعی آغاز نمود و بیان داشت که منابع طبیعی می‌تواند منتج به پایداری در حوزه اقتصادی، بوم شناختی، فرهنگی و اجتماعی گردد.ایشان ارتباط میان منابع طبیعی و محیط‌زیست را مبتنی بر رویکرد برنامه‌ریزی اکوسیستمی دانست. عضو هیات علمی دانشگاه تهران حرکت به سمت خدمات اکوسیستمی را باعث ارزش افزوده اقتصادی و پایداری دانست و از سوی دیگر، عنوان کرد خدمات فرهنگی و حمایتی در حوزه منابع طبیعی کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در صورت عدم توجه به این دو مقوله پیوند میان مردم و طبیعت کمتر نیز خواهد شد. دانه کار مدیریت منابع طبیعی بدون هدایت و تعامل مردم و طبیعت را بی‌نتیجه دانست و اشاره داشت که در حوزه مدیریت پایدار باید به پنج عامل مردم، سازمان، منابع مالی، اکوسیستم‌ها و فناوری توجه نمود.ایشان در بخش پایانی صحبت‌های خود بر لزوم پیوند سازمان‌ها و توجه به واقعیت‌ها در مدیریت پایدار منابع طبیعی تاکید نمود و راه‌های برون‌رفت از چالش‌های موجود را منوط به توسعه متعادل و متوازن فعالیت‌ها، فعالیت سازگار با تغییر اقلیم در همه حوزه‌ها، کنترل مدیریت پیامدهای توسعه و مشارکت جامعه محلی دانست و خاطر‌نشان کرد که باید علاوه بر سیاست‌های خشکی‌محور، بر سیاست‌های دریامحور هم تاکید نمود.

محمد درویش رئیس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو در ابتدای صحبت‌های خود، این دیدگاه که سیاستگذاران منابع طبیعی و محیط‌زیست باید به نیازهای معیشتی پاسخ دهند را اشتباه دانست و افزود: سیاست‌های غلط باعث شده ایران در لیست کشورهای دارای بیشترین میزان فرونشست قرار گیرد.درویش در ادامه بر این نکته تاکید کرد که مدیریت ناصحیح منابع باعث بروز مخاطرات طبیعی و زیستی فراوان شده است و شاخص رضایت‌مندی در حوزه زیستی کشور ما وضعیت خوبی ندارد. ایشان در ادامه بر ضرورت تعامل سیاستگذاران با مردم و کنشگران محیط‌زیست تاکید کرد و بیان داشت که محیط‌زیست باید بستر توسعه باشد نه محور توسعه. ایشان همچنین تصویب سند امنیت غذایی را امری مطلوب دانست و تاکید کرد همگان باید بدنبال تحقق سیاست‌های آن باشند.

 

لینک مرجع خبر: https://ndri.ac.ir/rural-development-meetings-1402-14

 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر