faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


دیدار با دفتر منطقه ای
دیدار مرکز با دفتر منطقه ای یونسکو در ایران

تاریخ انتشار : 1401/11/03 - ساعت انتشار: ١٠:٠١ - گروه خبری : اخبار مرکز, اخبار یونسکو

مدیر مرکز بین المللی مدیریت جامع آبخیز به همراه همکاران طی جلسه ای با دکتر مهردادیان - دفتر منطقه ای یونسکو در ایران دیدار کردند.

در این جلسه که با هدف هماهنگی اقدامات، تقویت ارتباط دو جانبه مرکز بین المللی مدیریت جامع آبخیز با دفتر منطقه ای یونسکو در ایران و بهره گیری از راهنمایی ها و تجربیات ارزشمند ایشان برگزار شد بر لزوم توسعه ظرفیت سازی و ارتقاء مشارکت از طریق همکاری در پروژه های تحقیقاتی، علمی و فنی و برنامه های آموزشی در جهت ارائه مدل ملی پویا تاکید گردید.

مهردادی ضمن ابراز خرسندی از دیدار با همکاران مرکز بین المللی گفت: ما اینجاییم که مطابق برنامه های یونسکو و در چهارچوب موافقت نامه بین دولت محترم جمهوری اسلامی ایران و سازمان یونسکو کمک کنیم و از فعالیت های مرکز بین المللی حمایت خواهیم نمود. پروژه ها و برنامه های آموزشی اصلی ترین مسیر ارتباط ما با مرکز بین المللی است.

نوری گفت: از آنجایی که تمرکز ما بر حوزه ی منابع طبیعی و به ویژه حوزه ی حفظ آب می باشد اعتقادمان بر اینست که میبایست یک مدیریت دو جانبه مورد تایید همه ی مراجع ذیربط مثل فائو، یونسکو ایجاد کنیم. طبیعتا برای مواجهه با برخی از چالش های منابع طبیعی به جای اخذ تصمیمات از بالا به پایین، می بایست نیازها از سمت جوامع محلی شناسایی و مطرح بشوند که مرکز بین المللی هم با تکیه بر دانش بومی و اصل مشارکت و نیاز محوری با اینچنین رویکردی شروع به کار کرده است.

نوری افزود: وقتیکه ما  در خصوص مدیریت حوزه آبخیز سخن می گوییم قصه ی منابع طبیعی را در یک چهارچوب و هم بستی با نگرش امنیت آب، غذا و انرژی در بستر اکوسیستم ها و معیشت مردم میبینیم که میبایست همه ی جوانب آن در نظر گرفته شود و به دور از بخشی نگری، چهارچوب مفهومی مناسبی در ادبیات راهبردی کشور تبیین گردد.

در مدیریت حوزه های آبخیز همه ی عناصری که وجود دارند باید در کنار هم بتوانند یک منطقه با اکوسیستم های مختلف را به سمتی ببرند که از نقطه ی تعادل خارج نشود.

نوری افزود: ما دو هدف را دنبال می کنیم اول اینکه ما به سراغ حوزه هایی رفته ایم که دچار چالش هایی هستند مثل سیل و خشکسالی و... ما آن ها رو به عنوان پایلوت قرار می دهیم  و روی آنها کار می کنیم، وزارت کشور هم در قالب قرار گاه جهادی برای تقویت انسجام سازمانی و هماهنگی نهادهای مختلف نیز از ما حمایت خواهد کرد و هدف دوم ایده ی جیاس یا همان میراث کشاورزی است. در واقع حفظ و پایداری و مراقبت از حوزه های آبخیزی که در درونشان میراث کشاورزی  ملی و جهانی وجود دارد.  برای حفظ امنیت غذایی و پایداری سرزمینی در این مناطق و برای اینکه معیشت مردم پایدار و تقویت شود لازم است این نگرش با مشارکت جوامع محلی فعال گردد. ضمن اینکه این  برنامه با تکیه بر منافع ملی و رویکرد مشارکتی مردم از اهداف یونسکو و فائو است و نکته ی طلایی افکار و اشتراک میان اهداف ملی و برنامه های بین المللی است.

در این مرکز علاوه بر مدیریت جامع حوزه آبخیز و مراقبت و محافظت از منابع آب و خاک کشور و توجه به وضعیت اقتصادی اجتماعی روستاها، در ذیل برنامه و پروژه های آبخیزداری، از طریق تقویت برنامه های آموزشی در سطح مدیران، کارشناسان و بهره برداران نیز روی  حفاظت از تنوع زیستی برنامه ریزی شده است. لذا امید است با کمک یونسکو و از طریق دوره های مختلف آموزشیف دانش بومی و توانمندی های ملی به سطوح بین المللی معرفی شده و دانش و تکنولوژی کشورهای موفق در زمینه مدیریت پایدار منابع طبیعی در اختیار جوامع محلی و استان های کشور قرار گیرد. به هر حال حفظ منافع ملی مورد تاکید در اسناد بالادستی نظام و توجه به تفاهم نامه های بین المللی به ویژه در کنوانسیون های بیابان زدایی، تغییر اقلیم، تنوع زیستی و تالاب ها می تواند در نقشه راه مدیریت جامع حوزه های آبخیز کشور به یک مدل ملی پویا، انعطاف پذیر و کارامد برای معیشت مردم منتهی گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر