faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


نشست با دبیر کل
دیدار مدیر مرکز با علی اکبر متکان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران

تاریخ انتشار : 1401/11/01 - ساعت انتشار: ١٢:٠٠ - گروه خبری : اخبار مرکز, اخبار یونسکو

در این جلسه که با هدف تبیین اهداف و خط مشی کلی مرکز تنظیم شده بود بر لزوم تشکیل شورای حکام و ارتباط با دیگر مراکز فعال نوع دوم زیر نظر یونسکو در ایران تاکید شد.

دیدار مرکز با علی اکبر متکان  دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران

 

رییس مرکز بین المللی مدیریت جامع آبخیز به همراه همکاران طی جلسه ای با آقای دکتر علی اکبر متکان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران دیدار کردند.

در این جلسه که با هدف تبیین اهداف و خط مشی کلی مرکز تنظیم شده بود بر لزوم تشکیل شورای حکام و ارتباط با دیگر مراکز فعال نوع دوم زیر نظر یونسکو در ایران تاکید شد.

 متکان گفت: وجود چنین مرکزی برای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری که یک تشکیلات بسیار عظیم  و اهدافی مهم و استراتژیک دارد دستاورد بزرگی است. کمتر کشوری مانند ایران وجود دارد که تنوع زیستی به این گستردگی داشته باشد بنابراین ضمن خوشحالی از تاسیس مرکزی که در این زمینه فعالیت دارد از هرگونه کمکی دریغ نخواهیم کرد و از فعالیت های مرکز به جد حمایت خواهیم نمود.

نوری گفت: مدیریت جامع حوزه های آبخیز در روش شناسی و حفاظت از سرزمین دو نگرش کلی دارد یکی بحث مقابله با مخاطرات طبیعی مانند خشکسالی، سیل و ... که با توجه به چالش گرمایش جهانی و تشدید پیامدهای تغییر اقلیم به ویژه در کشور ما، رویکرد جدی را می طلبد. امنیت غذا و آب در گروی توجه جدی به مقابله با این مخاطرات محیطی است. خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی نیز در این زمینه با شتاب بیشتری به کمک ما آمده و وزارت کشور هم در قالب قرار گاه جهادی برای تقویت انسجام سازمانی و هماهنگی نهادهای مختلف همراه و همسو در استان ها برنامه ریزی کرده است. بحث دیگر بحث میراث جهانی کشاورزی است که آن را تحت عنوان جیاس GIAHS)) می شناسیم که به معیشت پایدار مردم در جوامع محلی می پردازد که می تواند الگوی مناسبی برای مدیریت جامع حوزه های آبخیز برای تاب آوری و پایداری حوزه های آبخیز باشد. تا کنون سه محصول ثبت جهانی گردیده است و سه محصول دیگر در حال ثبت می باشد که در آینده قاعدتا به کانون توجه گردشگری تبدیل خواهند شد. ما در این زمینه، مدیریت جامع حوزه  ی آبخیز را به شکل نوآورانه ای مطرح خواهیم نمود و اگر این اتفاق رقم بخورد هم فائو هم یونسکو استقبال خواهند کرد چرا که ما در این امر در جهت پایداری و تاب آوری منطقه اندیشیده ایم. از نگاه منابع طبیعی حفظ میراث ملی و جهانی نظام های کشاورزی با محافظت از حوزه های آبخیز آن ها، جلوگیری از فرسایش و رسوب منطقه و حفاظت از پوشش گیاهی و منابع آب اهمیت بسیار بالایی برای معیشت مردم و در عین حال تقویت مشارکت مردم در برنامه های منابع طبیعی دارد و ما در مدیریت حوزه آبخیز این را هم به عنوان یک استراتژی هدف گزاری کرده ایم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر