faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و رییس مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز
برآورد ۱۶ همت اعتبار برای اجرای ۴ میلیون هکتار آبخیزداری

تاریخ انتشار : 1403/06/24 - ساعت انتشار: ١٠:٣٦ - گروه خبری : اخبار مرکز

تهران- ایرنا- حمید نوری برآورد کرد: برای اجرای چهار میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در عرصه‌های کشور در سال نخست برنامه هفتم، به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، «مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و رییس مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستس در مناطق خشک و نیمه خشک» افزود: در برنامه هفتم توسعه اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۲۰ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در مدت پنج سال هدفگذاری شده است که در مجموع نیاز به ۱۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار و برنامه‌ریزی جامع و هوشمند مناسب دارد.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی کشور اظهار داشت: با اعتبار مصوب ۲ هزار میلیارد تومانی امسال می‌توان در سطح ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کشور انجام داد، در حالی که عرصه‌های اولویت‌دار و بحرانی مطالعه شده در کشور به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در چارچوب یک برنامه جامع، ماموریت‌گرا و سلامت‌محور قابل اجراست.
نوری تصریح‌کرد: این میزان اعتبارات برای تحقق اهداف کمّی برنامه هفتم توسعه کافی نیست، هرچند این اطمینان در فضای دولت وجود دارد که علاوه بر اعتبارات تملک دارایی در سطح ملی، در سطح استانی نیز اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوانداری در نظر گرفته می‌شود و بخشی دیگر از اعتبارات با مشارکت مردم و از طریق مسئولیت‌های اجتماعی صنایع، معادن و خیرین تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید در سطح حدود ۹۰ میلیون هکتار از اراضی باقی‌مانده در عرصه‌های منابع طبیعی کشور برای کاهش تخریب سرزمین، ارتقای پوشش گیاهی و برای مدیریت خشکسالی‌ها، کم‌آبی‌ها و نیز فرسایش و سیلاب‌ها اجرا شود، گفت: نزدیک به ۲۰ میلیون هکتار از این سطح برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری مطالعه شده و ۷۰ میلیون هکتار دیگر نیز باید مورد مطالعه تفصیلی اجرایی و به ویژه با رویکردهای نوین و لحاظ الگوی مدیریت پایدار سرزمین و مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز قرار گیرد.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی کشور، اعتبار مورد نیاز برای اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در ۹۰ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در طول برنامه‌های هفتم و هشتم توسعه را حدود ۷۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
وی خاطرنشان‌کرد: سال ۱۴۰۲ با توجه به اعتبار تامین شده، ۶۰ درصد در اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در عرصه‌های منابع طبیعی پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم.
نوری گفت: عملیات آبخیزداری و آبخوانداری تاکنون در سطح حدود ۳۲ میلیون هکتار از مساحت عرصه‌های منابع طبیعی کشور انجام شده است.
وی بر مشارکت مردمی در پیشبرد طرح‌های آبخیزداری در کشور تاکید کرد و افزود: راهی به جز مشارکت مردم، صنایع و خیرین برای تحقق اهداف و برنامه‌های آبخیزداری نداریم.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی کشور ادامه داد: اگر بتوانیم نظام‌نامه مردمی‌سازی را که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تدوین کرده، اجرا کنیم و از طریق دستورالعمل و آیین‌نامه ابلاغی آن که شرایط ورود مردم و مشارکت آنها به این عرصه‌ها را نشان داده؛ محور برنامه‌های سازمان را مشارکت و همراهی مسوولانه مردم قرار دهیم، سرعت پیشرفت اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری بیشتر خواهد شد و فاصله موجود جبران می‌شود.
وی تصریح کرد: یک بخشی از آبخیزداری مربوط به عملیات سازه‌ای و بیومکانیکی و مکانیکی است و بخش دیگر آن که بسیار کلیدی و موثرتر است، مربوط به فعالیت‌های مدیریتی و هم‌افزایی و همسویی برنامه‌های جامع است.
نوری افزود: با توسعه آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و راه‌اندازی و تقویت تعاونی‌ها، اتحادیه‌ها و صندوق‌های حمایتی از مردم، عشایر و روستاییان می‌توان با هزینه کمتری، اثربخشی بیشتری در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری و حفاظت از خاک و منابع طبیعی به دست آورد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر