faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


دومین نشست تخصصی
برگزاری دومین نشست تخصصی مرکز مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی با عنوان تحلیل کاربردی مدیریت جامع حوزه آبخیز

تاریخ انتشار : 1403/05/29 - ساعت انتشار: ١٠:٢٩ - گروه خبری : اخبار مرکز

دومین نشست تخصصی مرکز مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی با عنوان تحلیل کاربردی مدیریت جامع حوزه آبخیز به صورت وبیناری و حضوری توسط آقای دکتر شهبازی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در روز شنبه به تاریخ 27 مرداد 1403 ساعت 10 تا 12 ظهر در سالن زنده یاد مطیعی برگزار شد

در آغاز این نشست، دکتر حمید نوری رییس مرکز بین المللی کدیریت جامع حوزه آبخیز و تنوع زیستی ضمن تأکید بر اهمیت برگزاری نشست‌های تخصصی در زمینه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، فرایند برگزاری  سلسله نشست‌های علمی تخصصی را تشریح نمود. نوری گفت مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در راستای برنامه‌های مصوب سال جاری این نشست‌ها را به‌صورت مستمر در روزهای شنبه هر دو هفته یکبار برگزار خواهد نمود. دکتر نوری ضمن تبیین اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های مرکز در برگزاری نشست‌های تخصصی و نیز دستاوردهای مورد انتظار، با تقدیر از برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان در اولین نشست تخصصی، اهمیت و ضرورت رویکرد جامع‌نگری در فرایند مدیریت منابع طبیعی را تشریح و این اقدام را فرصت مناسبی برای ارتقای یادگیری و آگاهی سازمان دانست. حمید نوری با تأکید بر اینکه تجارب و درس‌آموخته‌های ملی و بین‌المللی، موضوع مدیریت پایدار سرزمین را تنها از طریق اعمال رویکردهای اکولوژیک –انسانی و توجه ویژه به جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی، امکان‌پذیر و ممکن می‌داند، بر ضرورت تبیین الگوهای جامع‌نگر مبتنی بر نقش‌آفرینی مؤثر دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان تأکید  سپس به معرفی موضوع نشست و سخنران پرداخت و از کلیه حضار دعوت نمود تا نقطه‌نظرات، دیدگاه‌ها و سؤالات خود را به اشتراک بگذارند.

آقای دکتر طویلی، آقای دکتر محسنی ساروی از دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و آقای دکتر صالح پور جم از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری به عنوان اعضای پانل در این نشست حضور داشتند. در  این نشست آقای دکتر علی شهبازی  به عنوان سخنران نشست، طی گزارش مبسوطی به تشریح مدیریت جامع حوزه آبخیز  پرداخت سپس با مروری به تاریخچه مدیریت جامع در ایران، اهم اقدامات انجام شده و تهیه پرسش نامه در راستای بررسی مدیریت جامع حوزه آبخیز در سه زیر حوضه لزور، ارجمند و  پرداخت و همچنین به استفاده از نرم افزارهای مختلف در انجام فرایند اشاره نمود.

در انتهای جلسه، زمانی به‌منظور طرح پرسش ‌و پاسخ از سوی حضار و شرکت‌کنندگان حضوری و مجازی اختصاص داده شد که طی آن پیرامون مباحث مطرح‌شده گفتگوی مؤثری توسط اساتید عضو پانل و شرکت کنندگان شکل گرفت.

ضرورت  تبیین نحوه هماهنگی درون سازمانی و برون سازمانی، چگونگی و نحوه  مشارکت مردم در فرایند مدیریت جامع حوزه آبخیز، ضرورت تصویب قانون بالاسری جهت الزام بخشهای مختلف به رعایت ملاحظات مدیریت جامع حوزه های آبخیز، ضرورت همسویی اسناد بالادستی از جمله قانون حفاظت خاک، سند امنیت غذایی و... ضرورت شناسایی، ارزیابی و مستندسازی دانش بومی و تلفیق آن با دانش و فناوریهای نوین ضرورت واکاوی و بهره برداری از تچارب و درس آموخته های جهانی در خصوص قوانین، ساختارها و رویکردهای مدیریت جامع حوزه های آبخیز،  نحوه مشارکت مدیریت این پدیده، از جمله سؤالات و پیشنهادهای حضار بود که به بحث گذاشته شد. در این نشست خانم دکتر حسینی و آقای دکتر مهدی کمالی، با طرح سوالات و پیشنهادات، مشارکت فعال داشتند. 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر