مرکزی/ بیش از یک‌ و نیم تن صمغ گیاه دارویی باریجه از مراتع ساوه برداشت شد

تاریخ انتشار : 1403/06/05 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٢ - گروه خبری : اخبار استان

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه از برداشت یک هزار و ۵۳۷ کیلوگرم صمغ گیاه دارویی باریجه از مراتع روستای بیواران این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت-  رسول کمره‌ای با اشاره به اینکه برداشت این صمغ توسط یک شرکت پیمانکار با همکاری مردم محلی انجام شده است، افزود: برآورد می‌شود ۲تن صمغ گیاه دارویی باریجه از سطح ۱۵۰هکتار از مراتع روستای بیوران این شهرستان تا پایان شهریور ماه برداشت و به بازار داخلی و خارجی صادر شود.

وی اظهارکرد: این پیمانکار با عقد قرارداد یک میلیارد و ۹۷۰میلیون ریالی به مدت یکسال بهره برداری اصولی از این گیاه در مراتع این روستا را از تیرماه سال جاری آغاز کرده و مقرر شده با همکاری جامعه محلی و این اداره  بذر باریجه در راستای احیای  رویشگاه‌های آاین گیاه دارویی در این روستا همزمان با فصل پاییز کشت شود.

کمره‌ای با بیان اینکه بخشی از این قرارداد با همکاری دهیاری و شورای اسلامی روستای بیوران در کارهای عام‌المنفعه هزینه خواهد شد یادآور شد: باریجه از مهمترین گیاهان دارویی و صنعتی است که با بهره‌برداری اصولی و فنی از این گیاه مرتعی و با حفظ و احیا این گیاه بومی در منطقه می‌توان زمینه‌های اشتغال زایی در خصوص بهره برداری و فرآوری آن را فراهم کرد.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه افزود: این گیاه به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی استفاده وسیعی دارد و شیره باریجه بوی ویژه ای دارد و کاربرد عمده آن در، چاپ، ضدعفونی کننده آب چشمه ها و قنوات، ترمیم تاول های پوستی و زخم های سطحی و عمیق، کرم‌زدایی در دام‌ها، رفع سنگ کلیه، تولید چسب بی رنگ و نامرئی تثبیت رایحه عطر و ادکلن، نساجی ، نقاشی ، دارو سازی، ساخت حشره کش‌ها و تولید انواع پلیمرها است.

وی ادامه داد: صمغ گیاه باریجه به صورت اشکی و توده ای برداشت می شود و از هرگیاه قوی در حدود۶۰ گرم صمغ برداشت می شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه بیان کرد: باید به بهره‌برداران و مرتع‌داران آموزش لازم برای برداشت صحیح داده شود تا بتوانند با روش‌های صحیح از این گیاه بهره‌برداری کنند.

وی گفت: برداشت اصولی علاوه بر اینکه باعث برداشت صمغ مناسب می شود آسیب‌های غیرقابل جبرانی را به گیاه وارد نمی کند و گیاه قدرت باز زایی و ترمیم زخم خود را افزایش می دهد.

ساوه یکی از بزرگترین شهرستان‌های استان مرکزی و دارای ۳۶۰هزار هکتار اراضی ملی است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here